- Opis
- Sos sojowy ciemny - naturalnie warzony. Powstaje dzięki dodaniu karmelu do sosu jasnego i poddaniu go ponownej fermentacji. Dzięki swojej ciemnej barwie nadaje potrawom złocisty kolor oraz urozmaica ich smak. Polecany do potraw kuchni chińskiej i tajskiej jako dodatek smakowy do zup i makaronów. Używany także do wołowiny, wieprzowiny, potraw duszonych i pieczeni.
- Składniki
- nasiona soi, woda, sól, karmel, cukier
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 18°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
57 Kcal
252 kJ
2,8% -
Tłuszcze
0 g
0% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0 g
0% -
Węglowodany
9,3 g
3,6% -
Cukier
2,2 g
2,4% -
Białka
4,5 g
9% -
Sól
17 g
708,3%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 150
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.