- Opis
- Jasny sos sojowy, w Japonii znany pod nazwą usukuchi shoyu to wszechstronna przyprawa do dań kuchni orientalnej o charakterystycznym smaku i aromacie, bursztynowej barwie oraz wysokiej słoności. Pierwotnie wywodzący się z Chin, stanowi niezbędny składnik do przygotowania wielu autentycznych, azjatyckich specjałów, wykorzystywany między innymi w japońskim daniu chawanmushi, czy kantońskim makaronie chow mein. Warzony wyłącznie z wyselekcjonowanych nasion soi z dodatkiem niezbędnych przypraw, stanowi znakomity wybór dla osób cierpiących na nietolerancję glutenu.
- Składniki
- nasiona soi, woda, sól, cukier
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 18°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
19 Kcal
111 kJ
1% -
Tłuszcze
0 g
0% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0 g
0% -
Węglowodany
6,8 g
2,6% -
Cukier
2,5 g
2,8% -
Białka
5,2 g
10,4% -
Sól
15 g
625%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 150
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.