- Opis
- Sos teriyaki sprawdzi się jako dodatek do sushi albo smażonego tofu. Można w nim także maczać spring-rollsy uzupełnione świeżymi warzywami lub smażone sajgonki. Świetnie nadaje się jako marynata do ryb i mięs, szczególnie dobrze komponuje się z filetem z kurczaka lub indyka. Zmiękcza mięso, które otoczone sosem pozostaje wilgotne w środku, a na zewnątrz nabiera pięknego bursztynowego koloru.
- Składniki
- Cukier, soja, woda, sól, mąka pszenna, środek konserwujący: sorbinian potasu
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od słońca. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu miesiąca. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 18°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
221 Kcal
938 kJ
11% -
Tłuszcze
0 g
0% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0 g
0% -
Węglowodany
52 g
20% -
Cukier
40 g
44,4% -
Białka
3,2 g
6,4% -
Sól
10 g
416,7%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 150
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.