- Opis
- Nasiona rośliny wykorzystywane są do celów przemysłowych oraz leczniczych. Mak niebieski najczęściej stosowany jest jednak w sztuce kulinarnej – jako dodatek do pieczywa, dań wytrawnych i przede wszystkim jako nieodłączny składnik świątecznego makowca oraz innych wypieków.
- Dodatkowe informacje
- Mak niebieski to bogactwo witamin oraz składników mineralnych (między innymi: wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi, witaminy B6).
- Składniki
- Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
- Producent
- BAKALLAND S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 serwis.konsumenta@bakalland.pl www.bakalland.pl
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
524 Kcal
2164 kJ
26,2% -
Tłuszcze
42,9 g
61,3% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
5,5 g
27,5% -
Węglowodany
4,2 g
1,6% -
Cukier
3,2 g
3,6% -
Białka
20,1 g
40,2% -
Sól
0,02 g
0,8%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 250
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.