- Opis
- Ciecierzyca, inaczej groch włoski pochodzi z krajów Bliskiego Wschodu. Charakteryzuje się maślanym smakiem i kremową konsystencją. Jest podstawą humusu i falafelu. Idealnie sprawdzi się w zupach, pastach kanapkowych oraz sałatkach w towarzystwie świeżych ziół i warzyw.
- Dodatkowe informacje
- źródło błonnika
- Składniki
- Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam oraz soję.
- Instrukcja użycia
- Ciecierzycę namoczyć dzień wcześniej (około 12 godzin), zalewając zimną wodą 7 cm ponad poziom ziaren. Następnego dnia zagotować w świeżo zmienionej wodzie z odrobiną soli. Gotować do miękkości około 1,5 godzony, dolewając jednocześnie wody.
- Producent
- Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
364 Kcal
1525 kJ
18,2% -
Tłuszcze
6 g
8,6% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
1,4 g
7% -
Węglowodany
61 g
23,5% -
Cukier
11 g
12,2% -
Białka
19 g
38% -
Sól
0,01 g
0,4%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 400
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.