- Opis
- Fasola Piękny Jaś karłowy jest znakomitym źródłem białka. Idealnie sprawdza się jako dodatek do wielu tradycyjnych dań, nie tylko polskiej kuchni, nadając im charakterystyczny smak i aromat.
- Składniki
- Produkt może zawierać gluten
- Instrukcja użycia
- Fasolę Piękny Jaś przed gotowaniem umyć i namoczyć w przegotowanej i ostudzonej wodzie. Proporcja fasoli do wody powinna wynosić 1:3. Około 12 godzin po namoczeniu ugotować w świeżo zmienionej wodzie.
- Producent
- Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
303 Kcal
1275 kJ
15,2% -
Tłuszcze
1,3 g
1,9% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,2 g
1% -
Węglowodany
43 g
16,5% -
Cukier
9,3 g
10,3% -
Białka
20 g
40% -
Sól
0,01 g
0,4%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 400
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.