- Opis
- Kasza manna powstaje podczas przemiału pszenicy na mąkę. Występuje w postaci zwykłej kaszy jak i błyskawicznej, która podczas produkcji poddawana jest obróbce termicznej. Kaszę można jadać ugotowaną na mleku, z dodatkiem świeżych lub suszonych owoców, w formie ciasteczek, placków i deserów. Doskonale nadaje się do przygotowania domowych kluseczek np. do rosołu.
- Dodatkowe informacje
- z polskiej pszenicy czas gotowania: 3 minuty
- Składniki
- 100% kasza manna
- Instrukcja użycia
- Odmierzyć pół szklanki kaszy manny (około 100 g). Wsypać do gotującej się wody lub mleka i gotować około 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Ilość wody do kaszy powinna wynosić 4:1.
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym, chłodnym, przewiewnym i zaciemnionym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
339 Kcal
1436 kJ
17% -
Tłuszcze
1 g
1,4% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,5 g
2,5% -
Węglowodany
71 g
27,3% -
Cukier
0,5 g
0,6% -
Białka
10 g
20% -
Sól
0,06 g
2,5%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 400
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.