- Opis
- Sambal Oelek to azjatycki sos z papryczek chili wykorzystywany w kuchni azjatyckiej przede wszystkim w Chinach i Indonezji. Sambal Oelek jest bardzo ostry i słony, niekiedy dodaje się do niego sok z limonki Wykorzystywany jest jako marynata do mięs oraz owoców morza Dodaje się go także do zup czy sałatek.
- Składniki
- czerwona papryka chilli 70%, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, substancja konserwująca: sorbinian potasu; ekstrakt z chili
- Producent
- KK Polska Sp. z o.o. ul. Działkowców 15 dok 50-51 84-230 Rumia
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym, zacienionym miejscu, w zamkniętym opakowaniu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
42 Kcal
178 kJ
2,1% -
Tłuszcze
1,3 g
1,9% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,3 g
1,5% -
Węglowodany
4,2 g
1,6% -
Cukier
2,8 g
3,1% -
Białka
1,6 g
3,2% -
Sól
10,8 g
450%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 200
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.