- Opis
- Ser półmiękki, podpuszczkowy, solankowy. Feta powstaje na bazie białego sera z pasteryzowanego mleka koziego i owczego. Ma wyrazisty, słonawy smak oraz zwartą konsystencję.
- Składniki
- pasteryzowane mleko owcze (min 70%), pasteryzowane mleko kozie (max. 30%), kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka, sól
- Instrukcja użycia
- Feta to świetny dodatek do sałatek, sosów, dań i kanapek.
- Producent
- Euroser Dairy Group Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością – Sp. k. ul. Geologiczna 20 02-246 Warszawa
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze od +0 C do +6 C. Zakres temperatury przechowywania: od 0°C do 6°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
257 Kcal
1075 kJ
12,8% -
Tłuszcze
21 g
30% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
15,8 g
79% -
Węglowodany
0 g
0% -
Cukier
0 g
0% -
Białka
17 g
34% -
Sól
2,5 g
104,2%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 150
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.