- Opis
- Zakwas żytni do wypieku pieczywa w proszku. Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetkera to całkowicie naturalny produkt, który ułatwia samodzielne pieczenie domowego pieczywa (chleb, bułki, ciasto na pizzę): - bez konieczności przygotowywania rozczynu - współpracuje z różnymi rodzajami mąk (jasne, pełnoziarniste) - komplementarny do drożdży świeżych oraz suszonych - pieczywo z zakwasem Dr. Oetkera może być pieczone w piekarniku jak i automatach - 1 porcja 15 g wystarcza na 500 g mąki.
- Składniki
- Produkty przemiału ŻYTA, kultury starterowe.
- Producent
- Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze otoczenia. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
230 Kcal
952 kJ
11,5% -
Tłuszcze
3,1 g
4,4% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,5 g
2,5% -
Węglowodany
14 g
5,4% -
Cukier
1,2 g
1,3% -
Białka
16 g
32% -
Sól
0 g
0%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 15
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.