- Opis
- Produkt o delikatnym aromacie typowym dla sera Cheddar oraz o półtwardej gładkiej teksturze. Z całą pewnością zaskoczy Cię w kuchni, tym z jaką łatwością możesz go kroić, plastrować oraz ścierać. Oprócz tego ma słomkowy kolor oraz delikatnie słony smak, przy czym wyczuwalny jest również mleczny aromat. Doskonała propozycja dla wszystkich miłośników serowych przysmaków! Powstaje z mleka krowiego wysokiej jakości. Podczas procesu produkcji nabiera swoich walorów smakowo- zapachowych. Dojrzewa około 2-3 miesiace. Jest źródłem białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Porcja sera (100 g) dostarcza istotną część białka potrzebnego w codziennej diecie. Spożywaj jak element zrównoważonej diety oraz zdrowego stylu życia. Zastosowane opakowanie pozwala zachować walory smakowe i zapachowe produktu. Co więcej, łatwo się otwiera i bez problemu można je dokładnie zamknąć. Wszystko to sprawia, że opakowanie jest bardzo wygodne oraz sprzyja delektowaniu się oryginalnym smakiem naszego sera. W serach marki Dublin Dairy odkryjesz prawdziwy smak Irlandii, a każdy kęs przeniesie Cię do krain malowanych najpiękniejszymi krajobrazami Wyspy. Dublin Dairy to także synonim prostego i szybkiego gotowania oraz celebrowania posiłków w gronie najbliższych. Marka słynie z dbałości o wysoką jakość, którą za każdym razem odnajdziesz w oryginalnym smaku produktów opatrzonych irlandzką koniczynką.
- Dodatkowe informacje
- Cheddar White – półtwardy, podpuszczkowy ser dojrzewający. Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 48%.
- Składniki
- pasteryzowane MLEKO, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna
- Instrukcja użycia
- Praktyczny w zastosowaniu cheddar, znajdzie szerokie zastosowanie w przepisach kulinarnych. Ze względu na smak idealnie komponuje się z wszelkimi fast-foodami. Będzie doskonałym dodatkiem oryginalnego amerykańskiego cheeseburgera. Jest łatwy w krojeniu i ścieraniu, dzięki czemu można go nie tylko podać na kanapce z dodatkami, ale i błyskawicznie zetrzeć do dań obiadowych np. zapiekanki warzywnej, pizzy, frytek z serem czy jako składnik farszu do pierogów. Można również serwować go jako przystawkę, czy też przekąskę. Wtedy do sera dobrze podać intensywne w smaku czerwone wino.
- Producent
- Euroser Dairy Group, ul. Geologiczna 20, 02-246 Warszawa
- Warunki przechowywania
- przechowywać w warunkach chłodniczych Zakres temperatury przechowywania: od 1°C do 8°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
390 Kcal
1650 kJ
19,5% -
Tłuszcze
32 g
45,7% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
20 g
100% -
Węglowodany
0 g
0% -
Cukier
0 g
0% -
Białka
26 g
52% -
Sól
1,9 g
79,2%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 200
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.