- Opis
- Cheddar White Dublin Dairy w plastrach zachwyca przyjemnym aromatem, typowym dla sera Cheddar. Z całą pewnością za ten fakt odpowiada między innymi staranny proces produkcji oraz mleko wysokiej jakości. Napewno spodoba Ci się również konsystencja naszego Cheddara- gładka i półtwarda. Właśnie ze względu na ten fakt- plastry łatwo się łamią i rozrywają. Nie możemy również zapomnieć o smaku. Ten jest delikatnie słony, ale kosztując go poczujesz również mleczny charakter. Nasz Cheddar jest źródłem białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Porcja sera (100 g) dostarcza istotną część białka potrzebnego w codziennej diecie. Spożywaj jak element zrównoważonej diety oraz zdrowego stylu życia. Produkt odpowiedni również dla wegetarian. Dojrzewa 2-3 miesiące. Cheddar White posiada funkcjonalne opakowanie. Przechowywanie oraz nakładanie sera jest bardzo wygodne, ponieważ gładkie plastry ułożone są na tacce i oddzielone papierowymi arkuszami. Opakowanie w formie koperty jest przyjazne dla środowiska. W serach marki Dublin Dairy odkryjesz prawdziwy smak Irlandii, a każdy kęs przeniesie Cię do krain malowanych najpiękniejszymi krajobrazami Wyspy. Dublin Dairy to także synonim prostego i szybkiego gotowania oraz celebrowania posiłków w gronie najbliższych. Marka słynie z dbałości o wysoką jakość, którą za każdym razem odnajdziesz w oryginalnym smaku produktów opatrzonych irlandzką koniczynką.
- Dodatkowe informacje
- Cheddar White – półtwardy, podpuszczkowy ser dojrzewający, w plastrach. Zawartość tłuszczu w suchej masie minimum 48%.
- Składniki
- pasteryzowane MLEKO, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna
- Instrukcja użycia
- Doskonały smak i praktyczność tego sera wkomponują się świetnie w każdym przepisie. Wygodna forma plastrów sprawia, że idealnie pasuje do pieczywa, a każda kanapka zyskuje wyjątkowy smak sera cheddar, który jednocześnie nie dominuje nad innymi składnikami. Można go zastosować do wszelkich dań obiadowych np. de volaille, ziemniaków faszerowanych serem i mięsem czy do ryby pod serową pierzynką. Najlepiej jednak pasuje do oryginalnych cheeseburgerów. Wystarczy położyć plaster sera na mięsie, a smak potrawy zdecydowanie zyska. Komponuje się dobrze się z intensywnym czerwonym winem.
- Producent
- Euroser Dairy Group, ul. Geologiczna 20, 02-246 Warszawa
- Warunki przechowywania
- przechowywać w warunkach chłodniczych Zakres temperatury przechowywania: od 1°C do 8°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
390 Kcal
1650 kJ
19,5% -
Tłuszcze
32 g
45,7% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
20 g
100% -
Węglowodany
0 g
0% -
Cukier
0 g
0% -
Białka
26 g
52% -
Sól
1,9 g
79,2%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 150
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.