EUROSER Ser hiszpański 130g

0,00 zł
0,00 zł/
Opis
Zazwyczaj, ser robi się z jednego rodzaju mleka, tymczasem ten hiszpański ser powstał z połączenia wysokiej jakości mleka krowiego i owczego. To połączenie wyszło mu na dobre, bo charakteryzuje się delikatnym smakiem i niepowtarzalnym charakterem. Starannie dobrane składniki i unikalna receptura zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy. Mleczny aromat, gładka konsystencja i to przyjemne uczucie gdy ser rozpływa się na języku. Piękna barwa zachęca do spróbowania. Elastyczna i zwarta tekstura sprawia, że łatwo się kroi i ściera - dzięki temu możemy zwieńczyć nim niejedno danie obiadowe. Dojrzewa około 10 tygodni. Jest źródłem białka, które przyczynia się do wzrostu lub utrzymania masy mięśniowej oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowej budowy kości. Dodatkowo połączenie dwóch rodzajów mleka wpływa korzystnie na walory smakowe i zapachowe tego produktu.
Dodatkowe informacje
Ser hiszpański - podpuszczkowy ser dojrzewający z mleka krowiego i owczego z niejadalną skórką. Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 45%.
Składniki
pasteryzowane MLEKO krowie (80%), pasteryzowane MLEKO owcze (5%), sól, sekwestrant: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego (MLEKO), skórka (substancje konserwujące: natamycyna E 235, sorbinian potasu E 202, barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza E 172). Niejadalna skórka sera. Może zawierać białka JAJA oraz GORCZYCĘ.
Instrukcja użycia
Produkt do bezpośredniego spożycia. Łagodny charakter, wynikający z połączenia dwóch rodzajów mleka sprawia, że warto spróbować go w towarzystwie bardziej wyrazistych serów, aby porównać smaki i wydobyć jego głębię, np. serów pleśniowych. Bardzo dobrze komponuje się z wędlinami i owocami. Dodatek miodu lub konfitur, to również doskonały wybór, najlepiej do śniadania - Hiszpanie ponoć uwielbiają śniadania na słodko. Jeśli serwujesz go na desce serów, to koniecznie z pieczywem, najlepiej z bagietką. Bez względu czy to będzie kolacja czy obiad, warto delektować się serem hiszpańskim razem z czerwonym winem. Dodany do ciepłych dań nada im mleczno-słodkiego smaku. Łatwo się ściera, więc polecamy spróbować go z makaronem lub pod sam koniec pieczenia, posypać nim zapiekankę z mięsem.
Producent
EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp.K ul. Geologiczna 20; 02-246 Warszawa biuro@euroser.pl, www.euroser.pl
Warunki przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych Zakres temperatury przechowywania: od 1°C do 8°C.

Inne informacje

Ilość netto (g/ml):
130
Dostawca:
maxima

Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.