- Opis
- Ciecierzyca (znana również jako cieciorka lub groch włoski) jest delikatnai kremowa, lekko słodkawa o orzechowym posmaku, to źródło białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, posiada znaczne ilości wszystkich niezbędnych aminokwasów. Co można z niej zrobić: sławny w kuchni arabskiej hummus, czyli po prostu pastę do smarowania pieczywa, rozgrzewającą zupę, pasztety, kotlety, sprawdzi się jako farsz do pierogów czy krokietów, jak również jako składnik sałatek. To nie wszystko, z nasion ciecierzycy można wyrobić mąkę do pieczenia chleba, czy ciast. Jej ogromną zaletą jest to, iż nie posiada glutenu. Przyprawami, z którymi idealnie współgra ciecierzyca są: rozmaryn, tymianek, kolendra, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, a nawet cynamon
- Dodatkowe informacje
- Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
- Składniki
- cieciorka
- Instrukcja użycia
- cieciorkę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, ziarna cieciorki moczymy od 10-12 godzin w proporcji: 4 porcje wody do 1 porcji cieciorki, przybliżony czas gotowania: 60-90 minut
- Producent
- Florpak S.A. ul. Skwer Kard. Stefana Wyszyńskiego 5/32 01-015 Warszawa biuro@florpak.pl
- Warunki przechowywania
- przechowywać w suchym i ciemnym miejscu Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 500
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.