- Opis
- Kolejna z fasoli, która jest cennym źródłem potasu, magnezu, ma pomóc utrzymać ciśnienie krwi w ryzach, a wysoka zawartość błonnika pomaga obniżyć poziom cholesterolu LDL. Bogata jest również w żelazo i białko, co czyni ją doskonałym substytutem mięsa dla wegetarian. Nazwa Kidney, czyli nerka z uwagi na jej podobieństwo do kształtu tego narządu, zaś czerwony kolor tej fasoli wskazuje na wysokie stężenie przeciwutleniaczy zwalczających choroby. Doskonała jako składnik sałatek, dipów, dań jednogarnkowych, to także królowa dań kuchni meksykańskiej, najbardziej z nich popularne to chili con carne. W kuchni japońskiej zaś dodawana jest w wersji na słodko, jako uzupełnienie smaku lodów z zielonej herbaty.
- Składniki
- fasola czerwona red kidney
- Instrukcja użycia
- przed gotowaniem fasolę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, fasolę moczymy od 10 do 12 godz. w proporcji: 4 porcje wody do 1 porcji fasoli, czas gotowania (przybliżony): 60-90 min
- Producent
- Florpak S.A. ul. Skwer Kard. Stefana Wyszyńskiego 5/32 01-015 Warszawa biuro@florpak.pl
- Warunki przechowywania
- przechowywać w suchym i ciemnym miejscu Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 500
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.