- Opis
- Podobnie jak wiele innych ziaren roślin strączkowych, fasola Adzuki to dobre źródło magnezu, potasu, żelaza, cynku, miedzi, manganu i witamin z grupy B. Warto też wspomnieć, że Adzuki zyskała status „fasoli odchudzania”, ponieważ zawiera mało kalorii i tłuszczu, a jednocześnie ma wysoką wartość odżywczą. Ta mała, ciemnoczerwona fasolka ma słodki, orzechowy smak i jest często wykorzystywana do azjatyckich deserów, idealna do przygotowania ciasta „brownie”, a także pączków, naleśników czy owsianki według japońskiej kuchni, to także idealny składnik zup oraz sałatek.
- Składniki
- fasola adzuki
- Instrukcja użycia
- przed gotowaniem fasolę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, fasolę moczymy od 10 do 12 godz. w proporcji: 4 porcje wody do 1 porcji fasoli, czas gotowania (przybliżony): 60-90 min
- Producent
- Florpak S.A. ul. Skwer Kard. Stefana Wyszyńskiego 5/32 01-015 Warszawa biuro@florpak.pl
- Warunki przechowywania
- przechowywać w suchym i ciemnym miejscu Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 500
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.