- Opis
- Korzyści zdrowotne tej fasoli są dość imponujące, zawiera ona mnóstwo potasu, magnezu, kwasu foliowego, błonnika i witaminy B6. Można wykorzystać ją do zrobienia pysznych zup, użyć zamiennie do cieciorki i przygotować z niej „falafel” – popularne danie kuchni arabskiej, ziarna fasoli Mungo idealnie nadają się do kiełkowania, a kiełki z niej, stanowią źródło białka i cennych witamin. Kiełki są doskonałym komponentem sałatek, surówek, podawać je można także z ryżem, w zapiekankach, czy też jako dodatek do kanapek.
- Składniki
- fasola mungo
- Instrukcja użycia
- przed gotowaniem fasolę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, fasolę moczymy od 10 do 12 godz. w proporcji: 4 porcje wody do 1 porcji fasoli, czas gotowania (przybliżony): 60-90 min
- Producent
- Florpak S.A. ul. Skwer Kard. Stefana Wyszyńskiego 5/32 01-015 Warszawa biuro@florpak.pl
- Warunki przechowywania
- przechowywać w suchym i ciemnym miejscu Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 500
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.