- Opis
- Ciasto francuskie. Produkt głęboko mrożony.
- Dodatkowe informacje
- Rozmrozonego produktu ponownie nie zamrazać.
- Składniki
- mąka pszenna, woda, masło, sól
- Instrukcja użycia
- Wyjmij porcję ciasta do rozmrożenia (na około 10 minut). Rozgrzej piekarnik do 210ºC. Formuj i nadziewaj jeszcze chłodne ciasto. Przygotowane ciasto ułóż na zimnej blasze na papierze do pieczenia (nie polecamy folii aluminiowej). Piecz przez 12 minut – ciasto bez nadzienia, 20 minut – ciasto z nadzieniem, 30 minut – duże ciasto z nadzieniem np. rolada, strucel.
- Producent
- Frosta Sp. z o.o. ul. Witebska 63 85-778 Bydgoszcz www.frosta.pl
- Warunki przechowywania
- Przechowując poniżej -18 °C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk z boku kartonika Przechowywanie w domu: *(-6 °C) 4 dni ** (-12 °C) 3 tygodnie *** (-18 °C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika) Zakres temperatury przechowywania: od -6°C do -18°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
337 Kcal
1412 kJ
16,8% -
Tłuszcze
17 g
24,3% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
11,4 g
57% -
Węglowodany
39,3 g
15,1% -
Cukier
0,7 g
0,8% -
Białka
5,9 g
11,8% -
Sól
0,7 g
29,2%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 450
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.