- Opis
- Prawdziwy specjał – holenderski ser wędzony, w 100% z mleka koziego. Dzięki dymowi wędzarniczemu zyskuje wyrazisty, głęboki aromat. Nie traci przy tym walorów smakowych, cenionych przez miłośników sera koziego. Przydymiona, brązowa skórka kryje aksamitny, przyjemnie słony i mleczny środek. Wędzony ser kozi to produkt zawierający w składzie dużo białka, wapnia i witaminy D. Produkt zawiera probiotyki. Ser w plastrach świetnie pasuje do pieczywa z dodatkiem warzyw. Marka Goat Farm dba o najwyższą jakość już na starcie. Wykorzystuje mleko wyłącznie z gospodarstw zapewniających zwierzętom wysoki komfort życia i troskliwą opiekę.
- Dodatkowe informacje
- Cenne składniki odżywcze Tak jak inne produkty mleczne, ser kozi jest źródłem białka, które przyczynia się do wzrostu lub utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga zachować zdrowe kości. Mleko kozie, w porównaniu z krowim, jest znacznie lepiej tolerowane przez układ trawienny człowieka. Ma to związek z mniejszą zawartością kazeiny oraz laktozy. Wędzony ser kozi będzie wartościowym składnikiem diety mięsnej lub wegetariańskiej.
- Składniki
- Składniki : ser kozi (83.5%) (pasteryzowane mleko kozie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka zwierzęca ), woda, sole emulgujące (polifosforany, fosforany sodu), skrobia kukurydziana, sól. Produkt może zawierać białka mleka krowiego.
- Instrukcja użycia
- Produkt do bezpośredniego spożycia. Ze względu na niezwykle kremową konsystencję, ser miękki Grikios nadaje się znakomicie na kanapki. Wystarczy posmarować nim kromkę chrupiącego chleba i ozdobić pomidorem oraz plasterkiem czerwonej cebuli. Po zblendowaniu z ziołami i kroplą oliwy staje się wyrazistym dipem do przekąsek. Ten aksamitny typ sera sałatkowego rozpływa się delikatnie w gorących potrawach, co czyni go idealnym składnikiem farszów i wytrawnych tart. Świetnie komponuje się z warzywami, takimi jak pomidor, burak czy szpinak. W kuchni greckiej serwuje się go również w słodkim cieście filo oprószonym bakaliami. Do dań z serem sałatkowym pasuje lekkie, wytrawne wino białe z rejonów Morza Śródziemnego
- Producent
- Euroser Dairy Group, ul. Geologiczna 20, 02-246 Warszawa, www.euroser.pl
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze: +1 °C - +8 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. Zakres temperatury przechowywania: od 1°C do 8°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 100
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.