- Opis
- BIO KULKI JAGLANO-ORKISZOWE Płatki śniadaniowe z prostym składem - 100% zbóż - nic więcej! Stworzyliśmy wyjątkowe, naturalne płatki śniadaniowe bez dodatku cukru i żadnych innych dodatków. Jedyne takie! Jak zwykle w HELPA - 100% zbóż, nic więcej! Płatki nie muszą być słodkie by były pyszne - tak właśnie jest w przypadku produktów śniadaniowych HELPA! Naturalny smak zbóż w chrupiącej formie - to idealny pomysł na śniadanie. Nasze płatki świetnie smakują z dodatkiem mleka, napojów roślinnych lub jako samodzielna przekąska do chrupania. Można też posypać nimi kaszkę. Płatki powstały z polskich zbóż, niosących moc wartości odżywczych. Nie dodaliśmy do nich niczego, oprócz zbóż - prostota i przejrzystość jest w HELPIE najważniejsza. Cześć, nazywam się owieczka Zosia! Przedstawiam Wam mój przysmak - BIO KULKI JAGLANO-ORKISZOWE. To ekologiczne płatki śniadaniowe bez dodatku cukru i żadnych innych dodatków. To po prostu 100% zbóż - nic więcej! KULKI są idealnie chrupiące, pełnoziarniste i puchate (jak ja!). Mają delikatny smak prosa i orkiszu. Nadają się idealnie do mleka lub jako samodzielna przekąska. Płatki powstały z polskich zbóż. niosących moc wartości odżywczych. Nie dodaliśmy do nich niczego oprócz zbóż - prostota i przejrzystość jest w HELPIE najważniejsza. Płatki BIO KULKI JAGLANO - ORKISZOWE to płatki: Bez dodatku cukrów Bez dodatku słodzików Bez kukurydzy modyfikowanej genetycznie Składające się ze 100% zbóż Ekologiczne Bazujące na pełnoziarnistym orkiszu i jaglance Wyprodukowane w Polsce Orkisz Orkisz to dawny gatunek pszenicy, znany już w starożytności. Rzymianie uznawali go za pokarm dający siłę, dlatego spożywali go gladiatorzy i uczestnicy igrzysk. Obecnie panuje moda na orkisz, jego produkty cieszą się dużą popularnością i przypisywane są im liczne właściwości lecznicze. Uprawiany jest jednak na małą skalę, głównie w gospodarstwach ekologicznych. Zawiera więcej białka, kwasów tłuszczowych nienasyconych, witamin oraz składników mineralnych niż pszenica zwyczajna. Jest przy tym lekkostrawny i łatwo przyswajalny. Gluten orkiszowy jest także lepiej niż pszenny tolerowany przez nasz organizm. Proso Proso jest jedną z najstarszych roślin uprawnych; pierwsze zapiski o jego uprawie pochodzą ze starożytnych Chin. Okres największego wykorzystania w krajach europejskich, w tym także w Polsce, przypada na lata poprzedzające drugą wojnę światową. Dziś kasza jaglana powróciła na nasze stoły i nie bez powodu została okrzyknięta królową kasz. Jest lekkostrawna, delikatna i nie zawiera glutenu. Spośród wszystkich kasz zawiera najwięcej żelaza oraz krzemu, poprawiającego stan włosów, skóry, paznokci oraz stawów.
- Składniki
- ekologiczna mąka jaglana 50%, ekologiczna mąka orkiszowa 50%
- Producent
- HELPA ALEKSANDRA BUDZOWSKA, ANNA RÓŻYK SPÓŁKA JAWNA Żabia 40 05-504 Henryków-Urocze
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 15°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
363 Kcal
1535 kJ
18,2% -
Tłuszcze
3 g
4,3% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,7 g
3,5% -
Węglowodany
60 g
23,1% -
Cukier
1,5 g
1,7% -
Białka
12 g
24% -
Sól
0 g
0%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 160
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.