- Opis
- Ekologiczne mleko początkowe. Mleko początkowe HiPP 1 BIO Combiotik jest odpowiednie dla niemowląt od urodzenia: jako wyłączny pokarm, w przypadku gdy nie są karmione piersią lub jako uzupełnienie karmienia piersią. Może być stosowane po zakończeniu karmienia piersią i w zamian za każde inne mleko początkowe.
- Dodatkowe informacje
- HiPP 1 BIO Combiotik z unikalnym połączeniem Praebiotik Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- Składniki
- odtłuszczone mleko* serwatka* z mleka częściowo odmineralizowana w proszku oleje roślinne* (palmowy**, rzepakowy*, słonecznikowy*) laktoza* galaktooligosacharydy* z laktozy* olej rybi*** chlorek potasu olej z M. alpina cholina cytrynian sodu L-fenyloalanina sole wapniowe kwasu ortofosforowego selenian sodu (IV) siarczan cynku węglan wapnia siarczan magnezu L-tryptofan L-histydyna siarczan żelaza (II) jodan potasu stabilizator - kwas mlekowy witamina C naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum****) witamina E niacyna kwas pantotenowy siarczan manganu siarczan miedzi (II) witamina A witamina B1 witamina B6 Metafolin (L-metylofolian wapnia) witamina K witamina D biotyna witamina B12 *z rolnictwa ekologicznego **olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne ***zawiera DHA (zgodnie z wymogiem prawnym dotyczącym wszystkich preparatów do początkowego żywienia niemowląt) ****Limosilactobacillus fermentum СECT5716
- Instrukcja użycia
- 1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40° - 50°C*. 2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody. 3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki. 4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij. 5. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. *W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
- Producent
- HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Giełdowa 1, 01-211 Warszawa
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze otoczenia. Trwałość po otwarciu: 3 tygodnie. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 550
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.