- Opis
- Ekologiczne mleko następne. Mleko następne HiPP 2 BIO Combiotik jest dopasowane do szczególnych potrzeb żywieniowych niemowląt po 6. miesiącu życia, które z różnych powodów nie mogą być karmione piersią. Mleko HiPP 2 BIO Combiotik jest odpowiednie po zakończeniu karmienia piersią lub każdym mlekiem początkowym.
- Dodatkowe informacje
- HiPP 2 BIO Combiotik z unikalnym połączeniem Preabiotik Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki. Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety. Metafolin: źródło folianów na wzór mleka mamy. Witaminy A, C i D: wspierają układ odpornościowy.
- Składniki
- odtłuszczone mleko* laktoza* oleje roślinne* (palmowy**, rzepakowy*, słonecznikowy*) serwatka* z mleka częściowo odmineralizowana w proszku galaktooligosacharydy* z laktozy* olej rybi*** sole wapniowe kwasu ortofosforowego chlorek potasu selenian sodu (IV) L-tyrozyna siarczan cynku L-tryptofan cytrynian sodu węglan wapnia węglan magnezu witamina C siarczan żelaza (II) stabilizator - kwas mlekowy L-cystyna jodan potasu niacyna naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum****) witamina E siarczan manganu kwas pantotenowy siarczan miedzi (II) witamina A witamina B1 witamina B6 Metafolin (L-metylofolian wapnia) witamina K witamina D biotyna *z rolnictwa ekologicznego **olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne ***zawiera DHA - dla rozwoju narządu wzroku ****Limosilactobacillus fermentum CECT5716
- Instrukcja użycia
- 1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*. 2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody. 3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki. 4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij. 5. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. * W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
- Producent
- HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Giełdowa 1, 01-211 Warszawa
- Warunki przechowywania
- Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Gwarancja świeżości Szczelne opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. Poszczególne elementy opakowania należy wyrzucić do odpowiednich pojemników do segregacji. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 550
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.