- Opis
- Mleko modyfikowane wzbogacone w witaminy i składniki mineralne. Receptura dostosowana do potrzeb małego dziecka w okresie wzrostu - aż do wieku przedszkolnego.
- Dodatkowe informacje
- Małe dzieci, które ukończyły już wiek niemowlęcy, wciąż mają specjalne wymagania żywieniowe, ponieważ znajdują się w okresie intensywnego wzrostu. Długość ciała trzyletniego dziecka jest przeciętnie dwukrotnie większa niż w dniu jego narodzin. Mleko HiPP 3 Junior Combiotik, stworzone dzięki wiedzy i doświadczeniu zespołu badawczego HiPP, dostarcza składników odżywczych w ilościach, których Twoje dziecko teraz potrzebuje: białka o zawartości zredukowanej do poziomu odpowiedniego do wieku oraz witamin i składników mineralnych ważnych w okresie wzrostu - aż do etapu przedszkolnego. Ponadto mleko HiPP 3 Junior Combiotik zawiera naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego.
- Składniki
- odtłuszczone mleko laktoza oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy) galaktooligosacharydy z laktozy cytrynian potasu sole wapniowe kwasu cytrynowego sole wapniowe kwasu ortofosforowego olej rybi siarczan cynku witamina C siarczan żelaza (II) jodan potasu biotyna naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum¹) witamina B₂ witamina A L-metylofolian wapnia² witamina D witamina B₁₂ ¹Limosilactobacillus fermentum CECT5716 ²L-metylofolian wapnia = Metafolin *olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
- Instrukcja użycia
- Mleko HiPP 3 Junior Combiotik po 1. roku może być przygotowywane na ciepło lub na zimno. 1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*. 2. Do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody. 3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do kubeczka. 4. Dokładnie wymieszaj. Jeśli przygotowujesz mleko na ciepło, przed podaniem ostudź je do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. *W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
- Producent
- HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Puławska 303, 02-785 Warszawa
- Warunki przechowywania
- Szczelne opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. Poszczególne elementy opakowania należy wyrzucić do odpowiednich pojemników do segregacji. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
51 Kcal
211 kJ
2,6% -
Tłuszcze
2,8 g
4% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
1,2 g
6% -
Węglowodany
5 g
1,9% -
Cukier
5 g
5,6% -
Białka
1 g
2% -
Sól
0,05 g
2,1%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 550
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.