- Opis
- HiPP AR - do postępowania dietetycznego w przypadku nadmiernego ulewania Ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak są one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego, nadaje HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, że posiłek pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie się pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania. - Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) - pierwotnie pozyskane z mleka matki. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety. - Wszystkie niezbędne składniki odżywcze. - Zawiera Metafolin
- Dodatkowe informacje
- HiPP AR podawaj wyłącznie po konsultacji z lekarzem. Zastosowanie: HiPP AR jest przeznaczony do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, od urodzenia, jako wyłączny pokarm. Gdy przejdziesz na HiPP AR, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze. Wynika to z zawartości naturalnego, wartościowego błonnika - mączki chleba świętojańskiego.
- Składniki
- olej rybi chlorek potasu cholina olej z M. alpina węglan wapnia chlorek wapnia cytrynian sodu L-fenyloalanina selenian (VI) sodu L-tyrozyna siarczan cynku sole wapniowe kwasu ortofosforowego L-leucyna L-tryptofan L-histydyna siarczan żelaza (II) stabilizator: kwas mlekowy jodan potasu witamina C naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum*) witamina E niacyna kwas pantotenowy siarczan miedzi (II) witamina B1 witamina A węglan magnezu inozytol witamina B6 Metafolin** (L-metylofolian wapnia) witamina K witamina D biotyna witamina B12 *Limosilactobacillus fermentum СECT5716 **Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA Darmstadt Niemcy ***olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
- Instrukcja użycia
- 1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40° - 50°C*. 2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody. 3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki. 4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij. 5. Przygotowane mleko odstaw na 7 min, aby zgęstniało. Następnie znów potrząśnij butelką. Przed podaniem sprawdź czy temperatura jest odpowiednia do picia (ok. 37°C). *w celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
- Producent
- HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Giełdowa 1, 01-211 Warszawa
- Warunki przechowywania
- Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 600
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.