- Opis
- Hipoalergiczne mleko początkowe. HiPP HA Combiotik to mleko najnowszej generacji, dopasowane do szczególnych wymagań żywieniowych niemowląt zagrożonych alergią - dzięki zastosowaniu zhydrolizowanego białka i wyjątkowej kompozycji składników.
- Dodatkowe informacje
- Tak jak mleko kobiece, również wszystkie rodzaje mleka początkowego zawierają węglowodany, które stanowią ważny element w żywieniu Twojego dziecka. Jednak częsty i długotrwały kontakt zębów z płynami zawierającymi węglowodany może prowadzić do powstania próchnicy, a w konsekwencji do szkodliwych następstw dla zdrowia. Dlatego nie dopuszczaj do długotrwałego ssania butelki z mlekiem i jak najwcześniej naucz swoje dziecko pić z kubeczka.
- Składniki
- laktoza oleje roślinne (palmowy***, rzepakowy, słonecznikowy) zhydrolizowane białko serwatkowe z mleka galaktooligosacharydy z laktozy sole wapniowe kwasu ortofosforowego chlorek potasu emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym wodorotlenek potasu olej rybi* olej roślinny z M.alpina* wodorotlenek sodu L-tyrozyna L-fenyloalanina węglan magnezu cholina inozytol L-tryptofan witamina C L-karnityna siarczan żelaza (II) siarczan cynku kwas pantotenowy naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum**) niacyna witamina E węglan wapnia siarczan miedzi (II) witamina B1 witamina A witamina B2 witamina B6 jodan potasu siarczan manganu Metafolin (L-metylofolian wapnia) witamina K selenian (VI) sodu biotyna witamina D witamina B12 *LC Pufa = długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe **Limosilactobacillus fermentum СECT5716 ***olej palmowy ze zrównoważonych upraw certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
- Instrukcja użycia
- 1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*. 2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody. 3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki. 4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij. 5. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. *W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku. Niewielkie różnice w barwie proszku są naturalnym zjawiskiem.
- Producent
- HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Giełdowa 1, 01-211 Warszawa
- Warunki przechowywania
- Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Gwarancja świeżości: Szczelne opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. Poszczególne elementy opakowania nadają się oddzielnie do recyklingu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 600
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.