KAMIS Sól zmiękczająca mięso 30 g

KAMIS Sól zmiękczająca mięso 30 g

2,19 zł
73,00 zł/kg
Opis
Sól zmiękczająca mięso
Dodatkowe informacje
Sól używana do nacierania mięsa sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.
Składniki
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli) kwas: kwas cytrynowy wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy enzym: papaina przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki) Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Instrukcja użycia
Należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
Producent
McCormick Polska S.A., Stefanowo ul. Malinowa 18/20, 05-552 Wólka Kosowska
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.

Zalecana dzienna porcja

  • Wartość energetyczna 24 Kcal
    100 kJ
    1,2%
  • Tłuszcze 0 g
    0%
  • Nasycone kwasy tłuszczowe 0 g
    0%
  • Węglowodany 2,9 g
    1,1%
  • Cukier 0 g
    0%
  • Białka 3 g
    6%
  • Sól 90 g
    3750%

Inne informacje

Kraj pochodzenia:
Nieokreślony
Ilość netto (g/ml):
30

Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.