KAMIS Sól zmiękczająca mięso 30 g
2,19 zł
73,00 zł/kg
- Opis
- Sól zmiękczająca mięso
- Dodatkowe informacje
- Sól używana do nacierania mięsa sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.
- Składniki
- sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli) kwas: kwas cytrynowy wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy enzym: papaina przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki) Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
- Instrukcja użycia
- Należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
- Producent
- McCormick Polska S.A., Stefanowo ul. Malinowa 18/20, 05-552 Wólka Kosowska
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
24 Kcal
100 kJ
1,2% -
Tłuszcze
0 g
0% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0 g
0% -
Węglowodany
2,9 g
1,1% -
Cukier
0 g
0% -
Białka
3 g
6% -
Sól
90 g
3750%
Inne informacje
- Kraj pochodzenia:
- Nieokreślony
- Ilość netto (g/ml):
- 30
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.