- Opis
- Piernik kętrzyński - ciasto w proszku
- Dodatkowe informacje
- oryginalna receptura, dodaj tylko wodę i olej
- Składniki
- Składniki: mąka pszenna cukier mleko w proszku odtłuszczone jaja w proszku substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu przyprawy kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
- Instrukcja użycia
- Przygotuj: 380 ml (1,5 szklanki wody) 170 ml (2/3 szklanki oleju) Przygotowanie: 1. Zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą. 2. Dodać olej i ponownie dobrze wymieszać. 3. Ciasto wyłożyć do formy 12 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Odstawić na 15 min. 4. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piec około 60 min.
- Producent
- "MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie ul. I. Daszyńskiego 11 11-400 Kętrzyn tel. +48 89 755 44 30 fax +48 89 755 44 40 biuro@majonezy-ketrzyn.pl
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
337 Kcal
1413 kJ
16,8% -
Tłuszcze
13 g
18,6% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
1,7 g
8,5% -
Węglowodany
46 g
17,7% -
Cukier
23 g
25,6% -
Białka
6,3 g
12,6% -
Sól
0,6 g
25%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 750
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.