- Składniki
- Koncentrat składa się wyłącznie z bezglutenowej mąki jaglanej, wody i soli kłodawskiej. Składniki te poddawane są naturalnemu kiszeniu i łagodnej pasteryzacji, dzięki czemu zyskują wspaniały smak tradycyjnego żurku.
- Instrukcja użycia
- W celu uzyskania najlepszego smaku, jedną butelkę żuru (320ml) należy dodać do 0,6 litra wody lub bulionu, a następnie zagotować i doprawić do smaku. Rozwarstwienie lub zgęstnienie jest naturalną cechą produktu. Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką.
- Producent
- KOWALEWSKI Sp. z o.o., Stawiszcze 1A 98-200 Sieradz
- Warunki przechowywania
- Przychowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
37 Kcal
158 kJ
1,8% -
Tłuszcze
0,5 g
0,7% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,1 g
0,5% -
Węglowodany
7,2 g
2,8% -
Cukier
0 g
0% -
Białka
1,1 g
2,2% -
Sól
1,5 g
62,5%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 320
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.