- Opis
- Błękitny ma głęboko przerośnięty szlachetną pleśnią, kremowy miąższ. Charakteryzuje się zdecydowanym smakiem, który uzupełniają subtelne, a zarazem wyraźne, grzybowe nuty. Błękitny, jak wszystkie sery Lazur, powstaje wyłącznie z najlepszego polskiego mleka, jest wolny od konserwantów i sztucznych barwników. Doskonale komponuje się z mięsami oraz warzywami i niebanalnie inspiruje przy tworzeniu wytrawnych deserów.
- Dodatkowe informacje
- nie zawiera konserwantów, posiada godło Teraz Polska, posiada znak Poznaj Dobrą Żywność
- Składniki
- mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
- Producent
- LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych ul. Kaliska 44 63-460 Nowe Skalmierzyce
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze od +1 C do +6 C Zakres temperatury przechowywania: od 1°C do 6°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
366 Kcal
1518 kJ
18,3% -
Tłuszcze
31 g
44,3% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
21 g
105% -
Węglowodany
1,8 g
0,7% -
Cukier
0 g
0% -
Białka
20 g
40% -
Sól
2,5 g
104,2%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 100
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.