- Opis
- Ser Lazur Srebrzysty ma delikatny miąższ i lekką, nienarzucającą się kompozycję smakową o długo utrzymującej się nucie orzechów i szlachetnej pleśni. Srebrzysty, jak wszystkie skalmierzyckie sery, produkowany jest wyłącznie z najlepszego mleka, pochodzącego od lokalnych dostawców. Nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. Zastosowany może być w potrawach na zimno, takich jak koreczki, czy sałatki warzywne lub mięsne, jak również jako baza do dipów, czy sosów na ciepło.
- Składniki
- mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, czyste kultury mleczarskie, kultury bakterii Bifidobacterium BB-12, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
- Producent
- LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w warunkach chłodniczych Zakres temperatury przechowywania: od 1°C do 6°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
349 Kcal
1447 kJ
17,4% -
Tłuszcze
30 g
42,9% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
20 g
100% -
Węglowodany
1,8 g
0,7% -
Cukier
0 g
0% -
Białka
18 g
36% -
Sól
2,5 g
104,2%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 100
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.