- Opis
- Pasta Harissa pochodzi z północnych regionów Afryki. Przyrządzana jest na bazie czerwonych papryczek chili oraz czosnku. Pastę Harissa podaje się często jako dodatek do pieczywa, dodatkowo polewana jest często oliwą dla złagodzenia pikantnego smaku. Harissa jest niezbędnym składnikiem w kuchni krajów arabskich. Można ją wykorzystać jako marynatę do mięs i ryb, a także jako dodatek do dań z jajkiem, zup czy przecieru pomidorowego.
- Składniki
- ostra papryka 87%, czosnek, kolendra, sól, kminek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
- Producent
- KK Polska Sp. z o.o. ul. Działkowców 15 dok 50-51 84-230 Rumia
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
72 Kcal
302 kJ
3,6% -
Tłuszcze
1 g
1,4% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,5 g
2,5% -
Węglowodany
11 g
4,2% -
Cukier
6,9 g
7,7% -
Białka
2,9 g
5,8% -
Sól
1,7 g
70,8%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 70
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.