- Opis
- Pasta powstała dzięki połączeniu starannie wyselekcjonowanych argentyńskich orzechów arachidowych z grubo mieloną papryką gochugaru, nadającą wyjątkowy, niespotykany, słodko-ostry smak oraz charakterystyczne czerwone zabarwienie. Produkt ten przeznaczony jest dla osób, które lubią pikantne potrawy. Papryka gochugaru powstaje poprzez wysuszenie płatków koreańskich papryczek chili. Naturalnie występujący w papryczkach chili organiczny związek chemiczny – kapsaicyna jest uznawana jako lek na raka, ma także właściwości odchudzające, przeciwbólowe, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Masło orzechowe z dodatkiem chili dzięki swojemu słodko-ostremu smakowi nadaje się świetnie do wytrawnych potraw, jest też uzupełnieniem zdrowej diety. Produkt ten nie zawiera soli, cukru oraz oleju palmowego.
- Składniki
- prażone orzechy ziemne (96%), chili (4%)
- Producent
- Nutura Robert Kafarski Mikołaj Wycichowski Spółka Cywilna, ul. Roślinna 7, 91-502 Łódź
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze pokojowej. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
576 Kcal
2419 kJ
28,8% -
Tłuszcze
42 g
60% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
6,1 g
30,5% -
Węglowodany
13,5 g
5,2% -
Cukier
7,4 g
8,2% -
Białka
25,4 g
50,8% -
Sól
0,01 g
0,4%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 470
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.