- Opis
- Makaron jajeczny nitki z kurkumą
- Składniki
- mąka z pszenicy zwyczajnej pasteryzowana masa jajowa - 9%, kurkuma (0,1%)
- Instrukcja użycia
- Zagotować wodę, z dodatkiem soli i kilku kropli oleju roślinnego, w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Osolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować przez ok. 3-5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.
- Producent
- Makarony Polskie SA ul. Podkarpacka 15a 35-082 Rzeszów
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
367 Kcal
1558 kJ
18,4% -
Tłuszcze
2 g
2,9% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,7 g
3,5% -
Węglowodany
75 g
28,8% -
Cukier
2,4 g
2,7% -
Białka
12 g
24% -
Sól
0,02 g
0,8%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 250
- Dane kontaktowe dostawcy:
- Stokrotka Sp. z o. o. ul. Projektowa 1, 20-209 Lublin
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.