- Opis
- Makaron świderki
- Dodatkowe informacje
- Produkt może zawierać gluten i jaja.
- Składniki
- mąka z pszenicy durum W zakładzie produkcyjnym używane są również jaja.
- Instrukcja użycia
- Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Czas gotowania: świdry: 9-11 minut.
- Producent
- Makarony Polskie SA ul. Podkarpacka 15a 35-082 Rzeszów
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
358 Kcal
1518 kJ
17,9% -
Tłuszcze
1,6 g
2,3% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,6 g
3% -
Węglowodany
70 g
26,9% -
Cukier
3,8 g
4,2% -
Białka
15 g
30% -
Sól
0,01 g
0,4%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 500
- Dane kontaktowe dostawcy:
- Stokrotka Sp. z o. o. ul. Projektowa 1, 20-209 Lublin
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.