- Opis
- Sos grzybowy w proszku
- Składniki
- skrobia ziemniaczana mąka pszenna sól wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy tłuszcz roślinny palmowy w proszku maltodekstryna tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony laktoza ekstrakt drożdżowy cebula suszona grzyby suszone 2,2 % (pieczarka, podgrzybek) cukier, aromaty, barwnik: karmel amoniakalny; białka mleka, pieprz czarny mielony. Produkt może zawierać: gorczycę, seler, soję.
- Instrukcja użycia
- Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i dokładnie wymieszać. Całość doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gotować na wolnym ogniu około 3 minut często mieszając.
- Producent
- Zborowska Wytwórnia Koncentratów Spożywczych „Modus” Zamłynie 57b, 98-220 Zduńska Wola
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
343 Kcal
1443 kJ
17,2% -
Tłuszcze
10 g
14,3% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
30% -
Węglowodany
56 g
21,5% -
Cukier
11 g
12,2% -
Białka
5,9 g
11,8% -
Sól
10,4 g
433,3%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 30
- Dane kontaktowe dostawcy:
- Stokrotka Sp. z o. o. ul. Projektowa 1, 20-209 Lublin
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.