- Opis
- Dumą Wytwórni Makaronów Polmak są makarony tradycyjne, które produkujemy w oparciu o dawną, sprawdzoną, domową recepturę. To właśnie jej zawdzięczają one swój wyjątkowy, delikatny smak i oryginalną konsystencję.Swietnie nadaje się do sałatek i zup.
- Dodatkowe informacje
- Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody ( 1 litr wody na 100g makaronu). Gotować przez 9-11 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić.
- Składniki
- Mąka pszenna makaronowa, jaja (18%)=4 jaja/1 kg mąki, woda, przyprawa – kurkuma.
- Instrukcja użycia
- Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody ( 1 litr wody na 100g makaronu). Gotować przez 7 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić.
- Warunki przechowywania
- Suche mniejsce Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
1543 Kcal
365 kJ
77,2% -
Tłuszcze
3,1 g
4,4% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
1,6 g
8% -
Węglowodany
69 g
26,5% -
Cukier
2,7 g
3% -
Białka
13 g
26% -
Sól
0,09 g
3,8%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 250
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.