- Opis
- AL DENTE to linia makaronów z makaroniarni POLMAK stworzona dla poszukiwaczy smaków. Stworzona wyłącznie na bazie semoliny czyli mąki z pszenicy durum. Dzięki dużej zawartości wysokiej jakości glutenu makaron z semoliny po ugotowaniu nie skleja się i pozostaje AL DENTE. Wyciskamy go i formujemy w tradycyjnej matrycy z brązu nadając mu chropowatą powierzchnię, dzięki której znakomicie chłonie sosy i przyprawy.
- Dodatkowe informacje
- Makaron przed zapiekaniem możesz wstępnie ugotować wrzucając go do wrzącej osolonej wody (1 litr na 100g makaronu) na 3-4 minuty. W trakcie gotowania delikatnie mieszaj starając się oddzielać od siebie poszczególne płaty makaronu.
- Składniki
- Maka z pszenicy durum, woda
- Instrukcja użycia
- Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody ( 1 litr wody na 100g makaronu). Gotować przez 7 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić.
- Warunki przechowywania
- Suche mniejsce Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
1525 Kcal
360 kJ
76,2% -
Tłuszcze
1,5 g
2,1% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,3 g
1,5% -
Węglowodany
73 g
28,1% -
Cukier
3,2 g
3,6% -
Białka
12 g
24% -
Sól
0,04 g
1,7%
Inne informacje
- Kraj pochodzenia:
- Polska
- Ilość netto (g/ml):
- 500
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.