- Opis
- Ser pleśniowy dojrzewający, miękki, z powierzchniowym porostem białej pleśni, o obniżonej zawartości tłuszczu 12%, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego. Najbardziej rozpoznawalny z całej gamy naszych produktów. Rozwój rynku serów pleśniowych spowodował, iż możemy dziś cieszyć się szeroką gamą serów. Camembert President ma pozycję lidera nie tylko we Francji. W Polsce w Siemiatyczach produkcję serów pleśniowych pod marką President rozpoczęto w roku 2000, wprowadzając na rynek Camembert i Brie President o naturalnym smaku. Ser wytwarzany wg tradycyjnej francuskiej receptury szybko przyjął się na polskim rynku.
- Składniki
- częściowo odtłuszczone mleko pasteryzowane sól stabilizator: chlorek wapnia podpuszczka mikrobiologiczna bakterie fermentacji mlekowej Penicillium candidum
- Producent
- Wyprodukowano na zlecenie: Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze od +2 C do +6 C Zakres temperatury przechowywania: od 2°C do 6°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
197 Kcal
821 kJ
9,8% -
Tłuszcze
12 g
17,1% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
5 g
25% -
Węglowodany
0,2 g
0,1% -
Cukier
0,2 g
0,2% -
Białka
22 g
44% -
Sól
1,7 g
70,8%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 120
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.