- Opis
- Kluski śląskie ziemniaczane z mięsem wieprzowym i wołowym. Produkt głęboko mrożony. Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
- Składniki
- Składniki: ciasto: ziemniaki (38%), skrobia ziemniaczana, woda, suszone ziemniaki (6%), mąka pszenna, sól, kurkuma; nadzienie: woda, mięso wieprzowe (27%), białko sojowe, cebula, warzywa (marchew, seler, pietruszka, por, pasternak), mięso wołowe (3%), tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana.
- Instrukcja użycia
- Sposób przygotowania: zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 4 – 5 minutach. Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.
- Producent
- IGLOTEX SA, ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, tel. +48 58 582 42 59 fax +48 58 582 43 81 www.iglotex.pl
- Warunki przechowywania
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień • w temperaturze -12°C: 1 miesiąc • w temperaturze poniżej -18°C: Najlepiej spożyć przed końcem: data minimalnej trwałości podana w polu kodowym z tyłu opakowania. Zakres temperatury przechowywania: od -6°C do -18°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 450
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.