- Opis
- Pierogi z kapustą i grzybami. Produkt głęboko mrożony. Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Zawartość nadzienia: 40 %.
- Składniki
- Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: kapusta kiszona (30 %)(kapusta biała, sól), kapusta biała (30 %), podgrzybek brunatny (18 %), pieczarki (7 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, przyprawy, borowik szlachetny suszony (0,4 %).
- Instrukcja użycia
- Sposób przygotowania: zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.
- Producent
- IGLOTEX SA, ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, tel. +48 58 582 42 59 fax +48 58 582 43 81 www.iglotex.pl
- Warunki przechowywania
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień • w temperaturze -12°C: 1 miesiąc • w temperaturze poniżej -18°C: Najlepiej spożyć przed końcem: data minimalnej trwałości podana w polu kodowym z tyłu opakowania. Zakres temperatury przechowywania: od -6°C do -18°C.
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 450
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.