- Opis
- Sól himalajska Kala Namak dzięki specjalnemu procesowi wypalania w piecu uzyskuje charakterystyczny siarkowy zapach i szary kolor.
- Dodatkowe informacje
- Sprawdza się idealnie w kuchni wegańskiej nadając potrawom zapachu i smaku
- Składniki
- sól himalajska czarna Kala Namak, substancja wzbogacająca: jodan potasu. 100 g soli zawiera 3,9 +/- 1,3 mg jodanu potasu.
- Instrukcja użycia
- Soli Kala Manak można użyć np. do przygotowania wegańskiej "jajecznicy" z tofu lub wegańskiego majonezu.
- Producent
- De Care Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych. Zakres temperatury przechowywania: od 10°C do 30°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
0 Kcal
0 kJ
0% -
Tłuszcze
0 g
0% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
0 g
0% -
Węglowodany
0 g
0% -
Cukier
0 g
0% -
Białka
0 g
0% -
Sól
99,8 g
4158,3%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 50
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.