- Opis
- Pesto alla Genovese to najbardziej znany klasyczny sos pesto. Pochodzi z Ligurii w zachodnich Włoszech. Ten doskonały sos zawiera składniki kojarzone ze słoneczną Italią – oliwę z oliwek, bazylię, parmezan oraz orzeszki piniowe. Najczęściej używany jest do dań z makaronów. Świetnie smakuje także z chlebem, sałatą, serem itp.
- Składniki
- Olej słonecznikowy, bazylia 36%, sery (MLEKO) (ser, ser Parmigiano Reggiano CHNP, Pecorino), ORZECHY NERKOWCA, sól, glukoza, płatki ziemniaczane, aromat, orzeszki sosnowe, regulator kwasowości: kwas mlekowy, naturalny aromat czosnkowy, oliwa extra virgin, przyprawy. MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADY INNYCH ORZECHÓW LUB ORZESZKI ZIEMNE.
- Producent
- Fratelli Saclà S.p.A. Piazza Amendola, 2 14100 Asti (Piedmont, Italy)
- Warunki przechowywania
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 tygodni
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 90
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.