- Opis
- Jogurt śmietanowy wiejski to produkt mlekowy całkowicie naturalny, o podwyższonej zawartości tłuszczu. Jest produktem o gęstej i jednolitej konsystencji oraz lekko kremowej barwie. Odznacza się wyjątkowymi walorami smakowymi oraz różnorodnym zastosowaniu kulinarnym. Jego składnikiem jest tłuszcz mlekowy bez żadnych dodatków, ukwaszony przez czyste kultury bakterii fermentacji mlekowej. W przeciwieństwie do większości jogurtów na rynku polskim, jogurt ten nie zawiera żadnych dodatkowych składników, jak: mleko w proszku, stabilizatory, emulgulatory czy konserwanty. Poznaj Dobrą Żywność oraz Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska.
- Składniki
- mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakteryjne kultury starterowe (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruecki ssp. bulgaricus).
- Producent
- Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców ul. Gen. Sikorskiego 28 62-420 Strzałkowo e-mail: biuro@smu.com.pl tel. (63) 275-00-27
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C. Zakres temperatury przechowywania: od 4°C do 8°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
100 Kcal
415 kJ
5% -
Tłuszcze
9 g
12,9% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
7 g
35% -
Węglowodany
2,1 g
0,8% -
Cukier
2,3 g
2,6% -
Białka
2,7 g
5,4% -
Sól
0,06 g
2,5%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 220
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.