- Opis
- Pasta curry to utarte i wymieszane składniki popularne w kuchni azjatyckiej. Żółta pasta curry jest zdecydowanie najłagodniejszą odmianą pasty curry. Swój żółty kolor zawdzięcza dodatkowemu składnikowi jakim jest kurkuma. Bardzo specyficzny, charakterystyczny smak i fantastyczny aromat, który w połączeniu z mleczkiem kokosowym sprawia, że żółta pasta curry jest najczęściej wybieranym przez Polaków rodzajem pasty curry. Używa się jej jako marynatę do dań mięsnym bądź bazę do sosu curry.
- Składniki
- olej sojowy, trawa cytrynowa, sól, żółte chili 24%, szalotka, cukier, kurkuma w proszku, czosnek, curry w proszku (nasiona kolendry, cynamon, kurkuma w proszku, anyż, goździki), kminek w proszku, substancja konserwująca: sorbinian potasu Alergeny: soja
- Producent
- KK Polska Sp. z o.o. ul. Działkowców 15 dok 50-51 84-230 Rumia
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku tygodni. Zakres temperatury przechowywania: od 5°C do 25°C.
Zalecana dzienna porcja
-
Wartość energetyczna
228 Kcal
948 kJ
11,4% -
Tłuszcze
16,6 g
23,7% -
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
15% -
Węglowodany
16,5 g
6,3% -
Cukier
8,4 g
9,3% -
Białka
3,1 g
6,2% -
Sól
7,5 g
312,5%
Inne informacje
- Ilość netto (g/ml):
- 50
- Dostawca:
Rzeczywiste towary mogą wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach. Rzeczywiste towary mogą być dostarczone w innym opakowaniu, wyglądać lub mieć inny kształt. Informacje zawarte w opisie produktu dostępnym w sklepie internetowym mają charakter ogólny; w związku z tym nie są one identyczne z informacjami podanymi na opakowaniu produktu. Informacje podane na opakowaniu produktu są bardziej szczegółowe i mogą nieznacznie różnić się od informacji podanych w opisach produktów dostępnych w sklepie internetowym. Zawsze zaleca się przeczytanie i przestrzeganie informacji podanych na opakowaniu produktu. Liczba produktów objętych promocją jest ograniczona.